Bota al contingut principal

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha criticat avui al ple del parlament el “tradicional decret d’estiu pel qual s’augmenta la partida del Ministeri de Defensa, més encara sent el ministre del gremi dels fabricants d’armes”.
 
Baldoví ha denunciat que el govern de Rajoy “no ha fet altra cosa que engreixar el pressupost d’armament en els últims anys. El 2012, van ser 1.782 milions d’euros; el 2013, 877 milions i ara el 2014, 883 milions. Però no és cap novetat, també es va fer el 2008, 2009, 2010 i 2011”.
 
El parlamentari de Compromís s’ha cenyit a les dades d’enguany per reciminar al govern que destinarà 883 milions d’euros “de més, per comprar avions, helicòpters o míssils, mentre que l’executiu del PP només ha destinat nou milions d’euros per lluitar contra la mortalitat infantil o el problema ecològic dels purins, al qual el govern només adjudica 10 milions. Però la gravetat és que mentre es retalla en sanitat, en educació, en R+D+i, es continua engreixant el pressupost de Defensa d’una forma molt tramposa i amb una manca absoluta d’ètica”.
 
Baldoví ha recordat que en Defensa “l’herència rebuda de la qual tant parla el govern de Rajoy ve de lluny, ve del govern d’Aznar, dels seus compromisos de compra d’armament per un valor de 30.000 milions d’euros, cosa que s’està finançant amb el deute públic i que ens hipoteca fins al 2030”.