Bota al contingut principal

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha mostrat el total rebuig de la coalició al conveni d’Espanya amb Rússia mitjançant el qual es pretén prohibir l’adopció de menors russos per persones sense parella. Segons ha denunciat Baldoví, “impedir l’adopció monoparental fa que es pose en sospita l’opció sexual del sol·licitant i si és sospitosos de ser homosexual, bisexual o transsexual no se li tramita l’adopció o fins i tot se’ls pot retirar la custòdia dels menors”.
 
Per al diputat de Compromís, “el conveni que defensa el govern és un xantatge que consagra la desigualtat, vulnera el nostre ordenament jurídic i estableix ciutadans de primera i de segona. No podem accedir a aquest xantatge de Rússia, no podem renunciar com a societat als nostres valors i principis i no es pot obligar a les famílies a construir sobre els pilars de l’homofòbia o de qualsevol altra discriminació”.
 
Segons Baldoví, “votar a favor d’aquest conveni és atorgar legitimitat a una legislació homòfoba, que està en contra dels drets humans més bàsics de les persones LGTB i és avalar la involució en drets i en igualtat, convertint a aquest estat en còmplices i partícips de les polítiques de discriminació que aplica Rússia a la població LGTB”.