Bota al contingut principal

L’europarlamentari de Compromís, Jordi Sebastià, ha mantingut hui una completa agenda de reunions i actes amb llauradors i empreses agroalimentàries valencianes, per explicar-los la preocupació de la coalició per la mala gestió que ha fet Europa pel veto de Rússia als productes europeus i de com ha afectat especialment al País Valencià.

A primera hora del matí, Sebastià s’ha reunit amb la direcció de la Federació de Cooperatives Agroalimentàries, on ha explicat les línies mestres de la seua activitat al Parlament Europeu i, al mateix temps, ha oferit l’oficina de Compromís a Europa per canalitzar les seues reivindicacions.

Segons Sebastià, “és evident la preocupació del sector agroalimentari valencià pel veto de Rússia, la negació d’ajudes per part d’Europa i la improvisació dels governs central i valencià. Malgrat tot, com a únic valencià present en la Comissió d’Agricultura del parlament Europeu, tinc un compromís amb el sector i em tenen a la seua total disposició”.

RISCOS DEL COMERÇ INTERNACIONAL
L’eurodiputat també ha participat este matí en el Fòrum sobre riscos del comerç internacional agroalimentari, on ha aprofitat la seua intervenció per a presentar-se i explicar també la defensa que pensa fer i que ja ha fet dels productes valencians. De fet, Sebastià ha recordat que en la seua primera intervenció en la Comissió d’Agricultura de l’Europarlament va parlar de la plaga del “black spot”, provinent de Sudàfrica i que entrà per diferents ports europeus.

Sebastià ha incidit en que calen més controls als productes que vénen de fora, “de la mateixa manera que ens controlen fora els nostres, i no val que això siga una moneda de canvi, perquè amb eixos canvis sempre acaben perdent la nostra indústria agroalimentària i els nostres productors”.

PROTESTA
També, Sebastià ha enviat hui un escrit al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, per a mostrar el doble malestar de Compromís-Primavera Europea per la retirada d’ajudes als productes que sí que tenien ajudes després del veto de Rússia, com també el malestar de l’agricultura valenciana en general que no té cap benefici ni ajuda per part d’Europa. L’eurodiputat de Compromís ha assegurat que en els properes setmanes, “s’ha d’intensificar el treball, les propostes i les protestes per a visualitzar a Europa la situació del camp valencià”.