Bota al contingut principal

 “Sembla que a Fabra li té igual ser humiliat per Rajoy, però no podem permetre que menyspree a tota la societat valenciana”.

El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha criticat hui que el govern d’Alberto Fabra no s’haja plantejat enviar un requeriment formal al Ministeri d’Hisenda per reclamant un finançament just per al territori valencià, després de rebre llargues per part del President del govern Mariano Rajoy.

Segons ha explicat Ferri “este requeriment permetria iniciar el procediment legal per a revertir la injusta situació d’infrafinançament que patim, ja que, en cas de no ser atesa la seua sol·licitud, el Consell podria interposar una demanda pel contenciós-administratiu contra el govern central per no atendre a les necessitats bàsiques dels valencians i valencianes”.

“La submissió dels dirigents valencians davant el govern central, amb el sainet de les visites a la Moncloa inclòs, està sent pagada amb el menyspreu més absolut del President del govern, Mariano Rajoy, al poble valencià. Alberto Fabra no pot continuar amb l’estratègia de plorar i quedar-se de braços creuats davant esta injusta situació. És el moment de plantar-se i actuar i al govern valencià no li queda altra que recórrer davant els tribunals”.

Les balances fiscals han demostrat que els valencians i valencianes patim un dèficit fiscal d’almenys 2.018 milions anuals, constantant-se que el territori valencià és l’únic de l’estat que aporta més del que rep, tot i comptar amb una renda per càpita inferior a la mitjana.

Segons Ferri “hi ha sobrats arguments legals per denunciar judicialment el perjuí que està suposant en el serveis bàsics que reben els valencians i valencianes l’injust sistema de finançament que patim, així només cal una mica de valentia en el govern valencià”.

“Sembla que a Fabra li té igual ser humiliat per Rajoy, però no podem permetre que menyspree a tota la societat valenciana. Vist el que hem vist, sembla que haurà de ser un nou govern el que siga valent i pose per davant els interessos de la nostra gent a la submissió al partit de torn que mane a Madrid”, ha conclòs Ferri.