Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “anem a registrar una proposta de resolució en el debat de política general en la que instem a Les Corts a reprovar a l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, després que haja tornat a ser imputada per un presumpte cas de corrupció, en esta ocasió, el cas Rabassa”. 

Per a Mollà, “les acusacions que pesen sobre l’alcaldessa d’Alacant tant en Rabassa com en el cas Brugal són molt greus i evidencien com el govern municipal del PP s’ha dedicat en els últims anys a governar per satisfer els interessos de l’empresari Enrique Ortiz”. 

“En este sentit, volem que el grup popular a Les Corts aclarisca si rebutja les pràctiques d’esta alcaldessa doblement imputada i condemna els casos de corrupció o si, pel contrari, van a seguir mirant cap a un altre costa i emparant tota esta sèrie de pràctiques irregulars dins de l’administració pública”, ha assenyalat la diputada de Compromís.

Mireia Mollà ha recordat que “el Govern valencià ja ha demostrat ser còmplice de Castedo amb l’aprovació de l’ATE d’Ikea, un assumpte que s’emmarca precisament dins del cas Rabassa, i, per tant, exigim també la retirada del projecte”. 

Per la seua banda, el secretari de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha emplaçat hui a l’alcaldessa, Sonia Castedo, i al seu equip de govern “a concretar ja la celebració d’un debat de la ciutat, atesa la situació de paràlisi que travessa el municipi, però que també hauria de servir per a que tot els grups polítics, inclòs el PP, acordaren exigir a Castedo que assumisca la seua responsabilitat política”. 

Bellido ha apuntat que “caldria que la primera mesura d’este debat sobre Alacant fóra la presentació de dimissió de Castedo, però com que ja hem vist que es nega a portar a terme esta actuació, entenem que tots els grups municipals han de demanar-li la seua responsabilitat política i desmarcar-se de l’ombra de la corrupció que s’ha instal·lat a l’Ajuntament d’Alacant”.