Bota al contingut principal

 

 

  • Compromís torna a demanar el tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers després dels intents de fuga i les proves de maltractaments.

 

 

 

El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha assegurat hui que “els intents de fugir de desenes de persones migrants tancades en els Centres d’Internament d’Estrangers, no són més que una clara mostra que ens trobem davant de presons encobertes on no es respecten ni els drets més bàsics dels interns”.

 

Per a Ferri “no podem consentir que en les nostres ciutats s’estiguen vulnerant dia rere dia els Drets Humans i es tinguen tancades a centenars de persones que no han comés cap tipus de delicte. Ara que hem conegut unes imatges dramàtiques sobre el maltractament que pateixen els migrants en aquestes instal·lacions, ens reiterem en el nostre posicionament: no podem tolerar que els CIEs continuen oberts ni un dia més”.

 

Segons el portaveu adjunt de Compromís “gràcies a la pressió i a la mobilització ciutadana, van eixint a la llum les injustícies que es produeixen entre les parets dels Centres d’Internament. Ja és l’hora que les institucions i els diferents governs deixen de negar esta realitat i actuen decididament per a respectar els drets de totes les persones”.