Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en les Corts Valencianes, Josep Maria Pañella, considera que les vagues d’estudiants i les manifestacions d’ahir contra les improvisades, desencertades i erràtiques polítiques educatives del PP, “han demostrat la unitat de tota la comunitat educativa contra el Consell de Fabra en general i contra la consellera Català en particular, qui té ara l’oportunitat de reconèixer les seues errades i de presentar la seua dimissió per a no continuar fent mal a l’ensenyament públic valencià. De no ser així, la seua eixida té data, perquè seran les urnes les que trauran a la que segurament és la pitjor consellera d’educació de la història”.

Per a Pañella, “la resposta en el carrer ha estat unànime, i demostra una vegada més que la conselleria actua d’una forma autoritària, sense escoltar a la comunitat educativa. Sembla que Català ara vol rectificar i diu que l’any vinent començarà el curs més tard, com reclamen pares, mares i professorat, però esperem que no siga ella la que haja d’autoritzar l’inici del curs escolar, sinó que siga un conseller o consellera que crega en l’ensenyament públic, en el consens, en el diàleg i que base la seua política en la comunitat educativa valenciana”.

Des de Compromís lamenten que el País Valencià, “haja tornat a ser notícia en tot l’estat per les condicions de les aules. Quan no és perquè no hi ha calefacció, és perquè s’enfonsen els sostres del col•legi i ara, és perquè els alumnes han començat les classes patint més de 30 graus. I no sols és això, també és la supressió de línies, les promeses incomplides i la persecució del valencià com a llengua de l’ensenyament. Amb tan nefasta gestió, la consellera Català si vol fer un favor a la comunitat educativa, el millor que pot fer és anar-se’n a sa casa”, segons Pañella.