Bota al contingut principal

El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha denunciat hui les afirmacions homòfobes que recull un llibre de text que s’està utilitzant en alguns centres de Formació Professional al País Valencià en el Cicle de Grau Mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria.

 

Concretament en el manual ‘Técnicas Básicas de Enfermería’ escrit per Evangelina Pérez de la Plaza i editat per MCGraw-Hill es pot llegir que “los varones homosexuales tienen mayor riesgo de adquirir una ETS que los heterosexuales, debido a la promiscuidad sexual y a otras prácticas que incrementan los riesgos individuales para el sida y la hepatitis”.

 

Segons ha assenyalat Ferri “es tracta d’una afirmació inadmissible ja que el risc en les ETS no respon a cap grup concret de la població, sinó a determinades conductes. Vincular homosexualitat amb promiscuïtat i ETS és una actitud homòfoba que no respon a cap criteri científic”.

 

“Des de Compromís exigim a la Conselleria d’Educació que prenga cartes en este assumpte i no permeta que en el nostre sistema educatiu es propaguen ideologies discriminatòries per l’orientació sexual”, ha conclòs Ferri.