Bota al contingut principal

 

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha assegurat hui “que hem rebut nombroses queixes de ciutadans que ens han alertat de la greu baixada de qualitat dels menús que reben dins del programa Menjar a Casa de la Conselleria de Benestar Social per a persones majors que viuen soles”.

Pel que ens transmeten els usuaris esta baixada de qualitat del programa Menjar a Casa ve produïnt-se des de fa uns mesos, pel que sembla coincidir amb la nova licitació i contractació d’una nova empresa per a oferir este servei”.

Segons ha pogut contrastar Compromís per les denúncies ciutadanes que ha rebut el canvi en l’elaboració dels menús ha estat substancial. És molt probable que esta baixada de la qualitat tinga a veure amb la forma d’elaboració ja que els menús que es reparteixen ara en aquest programa han estat cuinats entre deu i vint dies abans que arriben als usuaris. A més l’empresa que serveix actualment els menjars té la seua seu a Barcelona i, encara tindre també instal·lacions a València, els menjars servits es porten en camions frigorífics des de la seua cuina de Sant Feliu de Llobregat.

El servei de ‘Menjar a Casa’ es va posar en marxa fa 8 anys i dóna cobertura, segons la Conselleria, a 4.100 usuaris que reben en el seu propi domicili, de dilluns a divendres, un dels menjars diàris, que inclou primer i segon plat, postres i pa. El cost dels menús, de quasi 8 euros, es sufragat conjuntament per la Generalitat, els ajuntaments i els propis usuaris. En teoria l’objectiu del programa és que aquestes persones, que són majors o que tenen alguna dependència o dificultat de mobilitat, reben una òptima alimentació sense moure’s de casa, “ara amb la greu baixada de qualitat dels menús, l’alimentació que ofereix este programa està molt lluny de ser òptima”, ha assenyalat Oltra.

Des de Compromís exigim a la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, que es responsabilitze d’esta situació i obligue a l’empresa adjudicatària a què millore la qualitat del menjar que ofereix als usuaris d’este programa. No té cap lògica saludable que als nostres majors se’ls donen menús que han sigut cuinats dos setmanes abans, per molt que esta circumstància puga respectar la normativa de conservació d’aliments”.

Segons Oltra “per 8 euros se’ls pot donar als nostres majors uns menjars immensament millors als que estan rebent”.