Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “la conselleria d’Educació ha obert aquest curs 12 aularis nous a les escoles d’idiomes de la zona de València, 6 a les d’Alacant i, en canvi, cap a la zona de Castelló. I ha fet això malgrat que la demanda en la EOI castellonenca continua sent molt superior a l’oferta, de manera que han estat moltes les persones que s’han quedat al carrer, sense poder cursar els estudis d’idiomes que desitjaven”.

 

El diputat de Compromís ha considerat que “aquesta actuació constitueix una discriminació flagrant cap als habitants de les comarques castellonenques, inadmissible per part d’un govern que hauria de tractar per igual la ciutadania de tot el territori. Per això li he presentat una pregunta parlamentària a la consellera Catalá, per a que ens explique quines han estat les raons d’aquesta marginació, i ens diga quines mesures té previstes aplicar per a solucionar-la, si és que en té prevista cap”.

 

Pañella ha declarat que “des de Compromís, no estem disposats a tolerar que per cap raó es discrimine una part de la ciutadania, en aquest cas els habitants de les comarques de Castelló, a l’hora de dotar-los d’una infraestructura tan necessària com són les escoles d’idiomes. I és que l’aprenentatge dels idiomes no és de cap manera un caprici individual, que es pot satisfer o no de forma aleatòria, sinó una necessitat social, amb gran influència sobre l’activitat econòmica i el nivell d’ocupació. Per això l’actual govern autonòmic del PP té l’obligació de dotar la ciutadania, amb plena igualtat, d’aquests instruments de millora dels seus coneixements i la seua preparació laboral”.