Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, considera que amb la marxa de Ruiz-Gallardón, “se’n va una de les pedres angulars del govern de Rajoy, un portador de l’essència de la ideologia del PP i ho tiren per motius electorals, perquè els números no els ixen al PP. No obstant això, amb la marxa del titular de Justícia se’n va un ministre que ha provocat nombroses injustícies, desigualtats i tensions socials, per la qual cosa no el trobarem a faltar”.

Baldoví considera que Ruiz-Gallardón, “ha malgastat el seu temps de ministre intentant imposar una reforma de la llei de l’avortament aliena en sentir de la societat, quan la societat esperava altres mesures més necessàries i urgents per part de Justícia que no han vingut. Segueix la lentitud de la justícia, segueix la impunitat dels corruptes, s’ha perseguit d’una forma molt antidemocràtica les protestes socials i la llibertat d’expressió i, a més, de record, ens deixa unes taxes judicials que fan que la justícia només siga accessible per a aquells que tenen diners”.

El parlamentari de Compromís no s’ha oblidat de la política d’indults impulsada per Ruiz-Gallardón, “fent que isqueren de la presó persones que han fet molt de mal a famílies i a la societat i que, per tant, haurien de complir íntegrament les seues condemnes, però ha pesat més la defensa exercida per bufets de persones pròximes al ministre, la qual cosa és immoral i indigna”.

Al nou ministre que entrarà la setmana vinent, Baldoví li ha recomanat que faça la política “a peu de carrer, escoltant a la ciutadania, sense imposicions i fent prevaldre les lleis, l’estat de dret i una justícia justa i universal, com consagren els principis constitucionals”.