Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha reclamat la modificació de l’article 125 de la Llei estatal d’Hisendes locals en vigor perquè es comptabilitzen les places hoteleres i extrahoteleres per a ser municipi turístic, cosa que fins ara no està contemplada. Aquest canvi al text legislatiu permetria que localitats com Benidorm pogueren ser reconegudes finalment com a municipi turístic, i així poder beneficiar-se dels avantatges fiscals que fins ara i des de l’entrada en vigor de la llei en 2002 no n’ha pogut gaudir.

 

Donat que la reforma d’aquesta llei suposaria una millora per a l’entitats locals valencianes respecte als seus ingressos i que reforçaria uns dels sectors estratègics de l’economia valenciana, com és el Turisme, les Corts han aprovat instar al ministeri d’Hisenda perquè reforme efectivament la normativa en aquest sentit.

 

Cal recordar que la Llei d’Hisendes Locals va ser aprovada pel Partit Popular en 2002, mentre era també ministre l’actual titular de la cartera d’Hisenda, Cristóbal Montoro. Des d’aleshores, PP i PSOE han intentat modificar aquest requisit sense cap sort, en topar-se amb l’oposició de l’altre partit, segons qui estigués al govern en cada moment. Les seues disputes han provocat que a l’actualitat Benidorm no gaudisca de la condició de Municipi Turístic ni dels seus avantatges.

 

Així mateix, a més de la interpel·lació de Mireia Mollà, Compromís ha realitzat altres accions en aquest sentit, com la presentació el passat mes de juny d’una proposició no de llei al Congrés dels diputats, encara pendent de ser votada, o la recollida de signatures als carrers de Benidorm i també online (http://chn.ge/1pQM335 ), perquè Benidorm siga considerada legalment com a municipi turístic.