Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha mostrat “sorpresa pel sentit del vot dels diputats i diputades del PP a la proposta de Compromís en la qual demanàvem al govern espanyol que no atorgara l’indult a cap persona condemnada per corrupció. I és que, tot i que no van voler que constara expressament el seu nom, totes i tots teníem ben present que ens estàvem referint de manera especial a l’expresident de la Diputació i del PP castellonenc Carlos Fabra”.

 

El diputat de Compromís ha recordat que “algunes de les diputades i diputats del PP que ahir van votar favorablement la proposta de Compromís eren a Nules, no fa tants anys, donant suport a Carlos Fabra quan aquest va comparèixer finalment als jutjats per respondre a les acusacions d’una causa que duia anys i anys arrossegant. Veient-ho, em venien al cap dues frases, contradictòries potser l’una amb l’altra: “De savis és rectificar” i una altra que fa referència a determinats animals que abandonen el vaixell quan aquest s’està enfonsant. I imaginava què voldrien ara fer més de quatre amb les hemeroteques, amb les seues declaracions i fotografies, quan llavors es donaven colzades per poder eixir ben a prop del totpoderós cap provincial del partit i de la Diputació”.

 

Pañella ha recordat que “alguns vam haver de patir personalment, durant anys, l’estranya manera que tenia d’entendre la democràcia el senyor Carlos Fabra, mentre molts dels que ara li neguen el pa i la sal llavors l’aplaudien i encoratjaven la seua peculiar manera de governar la institució provincial, i li reien les gràcies en frases que ficaven, com se sol dir, “a parir” institucions com la Universitat Jaume I, partits democràtics i persones amb una llarga trajectòria de defensa dels seus conciutadans. I ara, en canvi, tots aquells “palmeros” li han girat l’esquena i han votat en contra del seu indult. Quantes voltes que dóna la vida, veritat senyor Fabra!”