Bota al contingut principal

El representant de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha anunciat que registrarà una sèrie de preguntes perquè el govern es manifeste sobre la compatibilitat de la regeneració democràtica i els casos de corrupció que esguiten a alts càrrecs de les diferents administracions. Aquestes preguntes han sigut motivades per les informacions sobre les converses telefòniques d’Enrique Ortiz i de la qual era llavors secretària autonòmica d’Urbanisme de la Generalitat Valenciana i ara presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, María Ángeles Ureña.

Segons ha declarat Baldoví, “el govern ha de respondre’ns amb celeritat, ja que la presidenta d’aquest organisme depenent del Ministeri de Medi Ambient pot ser imputada en breu, i més vistes les converses de complicitat que tenia l’empresari amb ella a l’hora de demanar agilitat en els permisos per als seus projectes urbanístics”.

Per al parlamentari de Compromís, “la regeneració democràtica, de la qual tant parla i tan poc fa el Govern de Rajoy, pansa perquè cap organisme té al capdavant o en el seu si persones que hagen participat d’una manera o una altra en casos de corrupció. Per tot açò, anem a preguntar a l’executiu si té constància de les converses entre l’actual presidenta de la CHX i l’empresari investigat, i també, quina opinió té el govern sobre la complicitat d’aquestes converses”.

“Ara que tant pregonen el tema de la transparència i de la regeneració, és quan el govern s’ha de banyar en aquesta matèria. Per açò, volem saber si l’executiu central veu bé que una persona investigada i que possiblement pot ser imputada estiga al capdavant d’un organisme estatal com la Confederació Hidrogràfica del Xúquer”, segons ha matisat Baldoví.

També, el diputat de Compromís vol saber si el govern, “obligarà a la presidenta de la CHX a dimitir i si serà apartada de qualsevol càrrec públic en cas de produir-se la imputació”.