Bota al contingut principal

 

La diputada de Compromís Mònica Oltra va aconseguir ahir a les Corts Valencianes que el PP donara suport a diverses de les propostes de la seua coalició en matèria de regeneració democràtica en la votació de resolucions després del debat de política general. La més cridanera insta el Govern a “no indultar cap polític condemnat per delictes contra l’Administració o la Hisenda Pública”. El text, a diferència d’altres que van ser rebutjats, no fa referència a Carlos Fabra, però assenyala directament als que com l’expresident de la Diputació de Castelló hagen estat condemnats per delictes fiscals. Per si hi havia algun dubte, Oltra s’ha referit explícitament Fabra durant la seua intervenció.

Dues propostes, que instaven el Consell a “no esborrar dades dels ordinadors de l’Administració” i a col·laborar amb la Fiscalia Anticorrupció, també van ser recolzades pel PP. Això no va evitar que Oltra diguera que era difícil que no votassen a favor: “Està bé que no destruisquen proves ja saben a què em referisc”. Ni va impedir que enunciara la llista del que va denominar “els dotze apòstols de la corrupció”, en referència als exconsellers Luis Fernando Cartagena, Víctor Campos i Rafael Blasco, condemnats; a Milagrosa Martínez i Angélica Such, processades; als imputats Vicente Rambla, Alicia de Miguel, Manuel Cervera, Luis Rosado, Lola Johnson i José Joaquín Ripoll, i l’expresident de la Generalitat José Luis Olivas, també imputat.

El PP té un problema amb aquestos “apòstols de la corrupció” que ara “paga tota la societat valenciana”, va dir la diputada, que va veure rebutjades la resta de les seues propostes, entre les quals figurava la creació d’una oficina antifrau.

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2014/09/24/valencia/1411584413_692839.html