Bota al contingut principal

 

  • Compromís plantejarà a Císcar que signe un escrit amb tres condicions contra l’opacitat en la reunió de demà.

El Vice-president del Consell, José Císcar, ha convocat a tots els grups del parlament valencià a una reunió demà al matí per a tractar l’Avantprojecte de Llei de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana presentat pel govern valencià.

Davant esta convocatòria el portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat que “no volem que la reunió amb Císcar siga un paripé. Este govern no té cap credibilitat en el tema de la transparència i menys encara el seu vicepresident que ja ha sigut condemnat en diverses ocasions per negar els estudis d’opinió i altra documentació a l’oposició”.

Per això exigirem en eixa reunió que, abans de qualsevol diàleg sobre l’Avantprojecte, Císcar signe un escrit amb tres compromisos clars amb la transparència, com són complir les sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que condemnen l’opacitat del govern valencià, retirar tots els recursos de cassació que ha interposat el Consell en el Tribunal Suprem contra aquestes sentències i facilitar tota la documentació sol·licitada pels diputats i diputades de forma completa.

Segons Ferri “només a partir del compliment d’estes premisses bàsiques contra l’opacitat podrem començar a parlar sobre transparència amb este govern”.