Bota al contingut principal

El diputat de Compromís per Castelló, Josep Maria Pañella, ha qualificat de “patètica” la trobada entre els presidents dels PP de Castelló i Tarragona. Pañella ha assegurat que “ens volen presentar la trobada com si el PP de les comarques de Tarragona fora un partit gran i poderós, però la veritat és que, a l’igual que a la resta de Catalunya, el PP tarragoní és una força minoritària i marginal al conjunt de la política catalana, que ha de buscar fora els titulars que allí no troba”.

El diputat de Compromís ha ironitzat “sobre les afirmacions lingüístiques que han dut a terme, amb total menyspreu de la ciència i la filologia, assegurant que “a Castelló es parla valencià i castellà, i a Tarragona català i castellà”, com volent donar a entendre que es tractaria de dues llengües diferents. I, sincerament, afirmar que a Vinaròs i Alcanar, o a Sant Jordi i la Sènia, parlen dos idiomes diferents, fa riure no ja a un titulat universitari, per suposat, sinó a qualsevol persona del carrer que hi visca. I, el més fort de tot és que ni els dos presidents del PP s’ho creien, quan feien eixes declaracions tan surreals”.

Pañella ha declarat que “en comptes de dedicar-se a proclamar als quatre vents eixes al.lucinants declaracions, podrien haver parlat de temes comuns que sí que interessen realment la ciutadania: el perill del Castor i les solucions per a que el seu tancament definitiu no repercutisca en les butxaques de tota la ciutadania; els problemes de la citricultura que s’estén a costat i costat del riu de la Sènia, i que es troba en una situació tan delicada, agreujada ara a més pel veto rus; de la finalització de l’autovia alternativa a l’AP-7, que ha d’unir les poblacions del nord de Castelló i les del sud de Tarragona; de la via única que tant dificulta encara les comunicacions Castelló- Tarragona, i per tant València-Barcelona… D’aquest i tants d’altres temes podrien haver parlat, però es van estimar més dedicar-se a intentar fer-nos creure que els burros volen, que la terra no és rodona i que no parlem el mateix. Un espectacle ben lamentable”.