Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, s’ha preguntat “si de veritat es pensa el govern espanyol que ens creurem que, un any després del tancament del Castor, encara no té els resultats dels estudis sobre la relació del Castor amb els moviments sísmics que van afectar el Baix Maestrat i el Montsià. Què hem de pensar, que els van encomanar a Pepe Gotera y Otilio? O és que es pensen que a la ciutadania encara se la pot fer combregar amb rodes de molí?

 

El diputat de Compromís ha recordat que “d’aquests resultats pot dependre l’haver de pagar o no les enormes indemnitzacions que demanen els promotors del projecte. Perquè si es demostra, com estan convençuts tots els experts, que n’hi ha una relació directa entre la instal.lació de la planta i els terratrèmols que van afectar les poblacions, i es comprova que l’empresa no va presentar els informes sísmics necessaris a l’hora de demanar els permisos, aquesta es podria veure privada de cap indemnització, i a més de quatre alts funcionaris d’Indústria els podria caure el pèl, judicialment parlant. I, per tant, “algú” està interessat en donar-li llargues al tema i, si és possible, que no s’arribe mai a uns resultats clars”.

 

Per això, Pañella ha exigit “al ministre d’Indústria que es deixe d’evasives i faça públiques d’una vegada les conclusions dels experts sobre el tema, i que a partir d’eixe moment s’actue amb fermesa, exigint les responsabilitats que calga i caiga qui caiga. Per suposat, el Castor no es pot reobrir mai més, per la seguretat de les poblacions afectades, però és que caldria analitzar si és legalment possible que l’enorme indemnització que reclama l’empresa no s’haja de pagar, o almenys el seu cost no haja de recaure sobre les butxaques de la ciutadania”.