Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la politització de les instàncies judicials, “no són la solució als temes que s’han de resoldre des de posicionaments polítics amb valentia i amb consens. La separació de poder no existeix i això és un problema per al conjunt de la societat”.

Segons Morera, “el Tribunal Constitucional no pot suplir la decisió política que s’ha de prendre en àmbits polítics i parlamentaris. En democràcia s’ha de poder parlar i encarrilar aquelles qüestions que siguen necessàries per a les demandes socials i autonòmiques que estan plantejades”.

El portaveu parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista en les Corts també ha afegit que, des de Compromís, “també ens agradaria que la mateixa celeritat que ha tingut el Tribunal Constitucional es fera en altres instàncies judicials per als casos de corrupció que ens afecten i molt, en especial a les valencianes i els valencians. El senyor Carlos Fabra ha estat condemnat però no ha entrat en presó, el govern es dedica a indultar a gent que hauria d’estar en presó i els casos de corrupció com Gürtel, com Brugal, com Nóos, no avancen per interferències o perquè els tribunals necessiten mitjans tècnics i humans que retarden la conclusió dels casos molts anys, cosa que no ha passat amb el tema de la consulta catalana”.