Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, s’ha referit hui a l’informe que la Intervenció de l’Estat ha elaborat, a instància del TSJCV,  sobre les contractacions entre el Consell i les empreses de la trama Gürtel.

 

Per a Oltra “el que ve a demostrar esta pericial és el que l’oposició venim denunciant des de fa temps, i que l’opinió pública també intueix, que Gürtel era una trama organitzada a la qual se li adjudicaven contractes de manera irregular per a una determinada finalitat que ara està determinant la justícia, però que tot apunta que era, presumptament, el finançament il·legal del Partit Popular”.

 

“Ens trobem davant d’una prova pericial que demostra que es fraccionaven contractes i que s’adjudicaven de manera irregular per afavorir una trama que després retornava part d’eixos diners, que pagàvem tots els valencians, a les arques del Partit Popular, que ha sigut el més beneficiat d’aquesta trama corrupta”.

 

Segons la diputada de Compromís este informe de la Intervenció de l’Estat “demostra que tots i cadascun dels contractes entre el Consell i la Gürtel eren irregulars, hi havia establert un modus operandi, una estratègia per a saquejar les arques públiques. No estem davant d’un cas, com alguns han volgut fer creure, de quatre corruptes que es van acostar a l’administració i van tindre sort. En el cas Gürtel estem davant de tota una manera de gestionar els contractes públics en benefici del Partit Popular, que ha sigut l’estructura més beneficiada per la corrupció”.