Bota al contingut principal

El ple de les Corts Valencianes ha aprovat hui per unanimitat una Proposició No de Llei de la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, contra el “cadastràs” del govern central. Amb aquesta iniciativa el parlament valencià demana al Consell que inste el Govern central a no efectuar pujades percentuals del cadastre “sense cap rigor, allunyades de la realitat en un moment en què el preu del mercat es redueix i alienes a una veritable anàlisi i estudi de el seu preu”.

El text, plantejat per Oltra i que s’ha aprovat després d’un recés per consensuar la redacció final amb tots els grups, reclama també que el Consell estudie la modificació de la normativa autonòmica sobre aquesta matèria, segons el criteri anterior.

Oltra ha criticat que el “cadastràs” és “una altra mesura del PP a fi de què l’estafa financera la pague la gent humil”. Així, ha subratllat que es tracta d’una recaptació injusta.

“Mentre els defraudadors tenen una amnistia fiscal, a la resta se’ls persegueix”, ha ressaltat Oltra, que considera que “tots els impostos han de tindre en compte la capacitat econòmica del contribuent”.

La diputada de Compromís també ha lamentat que el PP “després d’ofegar econòmicament les corporacions locals impedint endeutar-se, els dóna l’oportunitat d’ofegar als seus veïns pujant-los l’Impost de Béns Immobles (IBI)”.