Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha explicat hui que “les comarques de l’Alt i Mitjà Vinalopó requereixen un vertader servei de rodalies que els connecte amb Alacant, però davant esta necessitat l’únic que proposa el Consell és un pegat sense concretar”.

 

Mollà ha realitzat estes declaracions després d’efectuar una pregunta oral en el ple sobre esta qüestió a la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig.

 

La diputada ha indicat que “ja en 2010 la Generalitat i el Ministeri de Foment signaren un conveni per posar en marxa el tren de rodalies Villena-Alacant, una infraestructura que té més facilitats per portar-se a terme ara, després que s’haja posat en marxa l’AVE i la via convencional haja quedat alliberada”.

 

“Tanmateix, el Govern central ha ajornat este projecte sine die, un extrem que ha confirmat hui la consellera a l’afirmar que no existeixen fons per portar a terme esta obra que des d’estes comarques porta molt de temps reivindicant-se”, ha informat.

 

Mireia Mollà ha continuat dient que “ara Bonig ens assegura que es mantenen converses des de febrer al Foment per veure com optimitzar els serveis amb què ja es compta, és a dir, els dels trens de mitjana i llarga distància, però es tracta d’un anunci que no ha concretat ni en terminis ni en pressupost i que tampoc pot substituir al servei de rodalies com a tal, ja que les freqüències són molt més escasses”.

 

En este sentit, la diputada de Compromís ha animat a la consellera “a presentar una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat per a que s’incloga una partida per a la posada en marxa d’esta infraestructura ja en 2015, ja que el problema, en definitiva, és de voluntat política”.