Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “volem que el Consell pose una data concreta per a la demolició d’un conjunt d’immobles del barri de les 98 vivendes de Crevillent, ja que es tracta d’una actuació que el Consell ve prometent des de 2010”.

 

Mollà ha apuntat que “davant el lamentable estat d’estos edificis, que s’han convertit en un vertader problema d’insalubritat, des de Compromís preguntàrem a la Generalitat per què no s’havien portat a terme les actuacions previstes en el programa d’ajuda a la vivenda 2010-2015”.

 

“En la seua resposta, la Conselleria d’Infraestructures explica que en juny d’este anyl’EIGE ha realitzat un informe tècnic que conclou que, per a garantir la seguretat pública, cal l’enderrocament de l’edifici i que en conseqüència, s’han iniciat els tràmits necessaris per a procedir a la demolició dels 47 habitatges restants”, ha apuntat.

 

Tanmateix, la diputada de Compromís ha destacat que“esta mesura arriba tard, ja que estos edificis porten anys acumulant residus i, fins i tot, animals morts i la resposta del Govern valencià tampoc fixa una data per a posar en marxa les obres”.

 

“Una vegada més veiem com un projecte anunciat pel Govern del PP, en concret per l’aleshores conseller d’Habitatge, Juan Cotino, que havia de servir per rehabilitar una zona degradada, queda abandonat agreujant la situació del barri”, ha assenyalat.

Alhora, el portaveu del grup municipal de Compromís per Crevillent, José Manuel Penalva, ha apuntat que “a més a més, esta desídia de la Generalitat ha provocat que l’Ajuntament es faça càrrec de la neteja de la zona, assumint una despesa que correspon a l’administració autonòmica i provocant un doble perjudici als veïns i veïnes de Crevillent”.