Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha registrat una sèrie d’iniciatives parlamentàries per conèixer quins criteris està seguint la Conselleria de Sanitat per a l’obertura, dotació de personal i posada en marxa dels serveis que ha d’oferir la nova extensió hospitalària de l’Arnau de Vilanova a Llíria.

Segons ha assenyalat Oltra “els representants sindicals de CCOO de l’Arnau de Vilanova han denunciat que la intenció de la Conselleria és traslladar tota la planta de Psiquiatria ubicada actualment en eixe hospital a l’Extensió de Llíria que s’inaugurarà, segons el govern valencià, en breu”.

Esta situació contravindrà la Llei General de Sanitat de l’any 1986 que estipula que: “l’hospitalització dels pacients que així ho requerisquen es realitzarà en les unitats psiquiàtriques dels hospitals generals”. Entenent que els hospitals generals de la Llei de 1986 ara són els hospitals de referència o el principal del respectiu Departament (en este cas l’Arnau de Vilanova), no és possible traslladar als usuaris de psiquiatria a l’extensió hospitalària de Llíria sense incomplir la normativa vigent.

Per a Oltra “no té cap sentit realitzar este trasllat quan el 80% dels pacients que actualment atén este departament de Psiquiatria viu molt més prop de l’Arnau que de la nova ubicació a Llíria, fet que suposarà un cost afegit de tant a l’administració pels trasllats en ambulàncies com a les famílies dels pacients”.

“La raó d’obrir una extensió hospitalària a Llíria era la d’oferir un servei sanitari més proper als veïns del Camp del Túria i Els Serrans que actualment han de desplaçar-se a València a l’Arnau de Vilanova i el que el govern del PP va a fer ara és el contrari obligar a realitzar més desplaçaments”.

“Eixos desplaçaments fins València des d’estes comarques seguiran produint-se per a les urgències traumatològiques, Obstetrícia i Pediatria que tampoc comptaran amb este servei a l’extensió hospitalària de Llíria. Al remant estem davant d’una gestió que no es fa pensant en la ciutadania sinó en obtindre un rèdit electoral, per això van a obrir un centre hospitalari llevant-li dotació a un altre”, ha conclòs Oltra.