Bota al contingut principal

L’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea afirma que la cartera d’Energia i Canvi Climàtic perd en serietat i solvència amb Cañete al capdavant.

“Tot i que vam aconseguir que s’ajornara la decisió, en realitat sabíem que el pacte de no agressió entre socialistes i conservadors acabaria per minar les aspiracions dels que sí que creiem en una Europa diferent”, ha declarat Jordi Sebastià després que l’Eurocambra nomenara finalment Cañete comissari d’Energia i Canvi Climàtic per Moscovici al capdavant d’Afers Econòmics, “com si el repartiment de carteres europees es reduïra a un joc de cromos”, ha criticat Sebastià.

Per l’eurodiputat de la coalició verda europea “gairebé qualsevol altre parlamentari posseïa més solvència per gestionar una cartera com la d’Energia que Cañete”, ha criticat Sebastià en referència al polèmic conflicte d’interessos que ha arrossegat la candidatura de l’exministre espanyol.

“De fet, l’eurodiputat valencià González Pons va haver de fer el trist paper d’escuder del seu cap enviant una carta a tots els europarlamentaris espanyols perquè donaren suport a la candidatura d’Cañete apel·lant al patriotisme espanyol”, ha declarat Sebastià, qui va respondre, al seu torn, enviant una altra carta als representants espanyols per convèncer-los de “la necessitat de trobar un candidat net, independent, competent i creïble. I, sobretot, un candidat per al qual el codi de bona conducta de la Comissió resulte una obvietat i no una prova de foc”.

D’altra banda, Sebastià ha criticat el servilisme dels europarlamentaris socialistes espanyols “que amb la certesa a la mà de l’aprovació de Cañete per Moscovici, han votat en contra com si fos un acte heroic i de ple convenciment”.