Bota al contingut principal

L’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea afirma que que el resultat de la Comissió torna la decència a la cartera d’Energia i Canvi Climàtic.

“El resultat, encara que ho prenem amb cautela, fa justícia a les expectatives que teníem els que creiem en que una Europa diferent, plural i lluny dels jocs de cadires a li que ens tenen acostumats”, ha declarat Jordi Sebastià després que l’Eurocambra decidís rebutjar finalment Cañete Comissari d’Energia i Canvi Climàtic contradient la política de no agressió que s’augurava entre socialistes i conservadors.

Per l’eurodiputat de la coalició verda europea “amb la campanya #StopCañete i gràcies al treball conjunt dels verds amb altres forces polítiques hem demostrat que gairebé qualsevol altre parlamentari posseïa més solvència per gestionar una cartera com la d’Energia que Cañete i hem obtingut un resultat no només just sinó també necessari”, ha manifestat Sebastià en referència al polèmic conflicte d’interessos que ha arrossegat la candidatura de l’exministre espanyol.

“De fet, l’eurodiputat valencià González Pons va haver de fer el trist paper d’escuder del seu cap enviant una carta a tots els europarlamentaris espanyols perquè donaren suport a la candidatura d’Cañete apel·lant al patriotisme espanyol”, ha declarat Sebastià que, al seu torn, va respondre enviant una altra carta als representants espanyols per convèncer-los de “la necessitat de trobar un candidat net, independent, competent i creïble. I sobretot, un candidat per al qual el codi de bona conducta de la Comissió resulte una obvietat i no una prova de foc”.

D’altra banda, Sebastià ha cridat a la resta de parlamentaris europeus a “continuar en aquesta línia i deixar de banda els servilismes i els tradicionals pactes de no agressió entre conservadors i progressistes” – i ha afegit “i que el resultat de la votació de avui de Cañete consolide les bases per crear una Europa convençuda i compromesa amb ella mateixa i els seus ciutadans”.