Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha denunciat hui, després de les noves dades conegudes de la trama ‘Gürtel’ que “s’evidencia que el PP porta més d’una dècada guanyant les eleccions amb trampes”, pel que ha exigit la depuració de responsabilitats polítiques.

El nou informe de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia, aportat al ‘cas Gürtel’, apunta que hi va haver pagaments en negre ja des de l’any 2002, en època encara d’Eduardo Zaplana com a president regional del PPCV . Per a Oltra el nou informe de la UDEF “deixa clar que la corrupció a la Comunitat Valenciana ve de lluny. La corrupció generalitzada que tenim ara i que afecta totes les institucions importants de la comunitat autònoma es remunta als temps de Zaplana”.

“El PP ha guanyat les eleccions fent trampes, fent pagar als ciutadans el finançament il·legal del PP i establint dos circuits, A i B, que en qualsevol cas acabem pagant tots els valencians. La investigació judicial està deixant clar que el PP ha arreglat contractes i afavorit trames d’empreses corruptes que després els finançaven”.

Per a Oltra, això explica per què el president de la Generalitat, Alberto Fabra, “no s’atreveix a aplicar la línia roja al diputat del PP Ricardo Costa i a l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, perquè té por que tiren de la manta. Té por del que aquestes persones tenen en els calaixos i que això que ha descobert la UDEF siga confirmat per persones com Castedo o Costa que eren aconseguidors d’aportacions que configuraven el finançament il·legal del PP”.