Bota al contingut principal

L’eurodiputat de Compromís-Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha anunciat que farà d’altaveu de la Delegació Colombiana amb la qual hui s’ha reunit en la Jornada Land Grabbing and food security in Colombia organitzada amb motiu del Dia Mundial de la Alimentació.

Sebastià, que ha coorganitzat l’acte, s’ha compromès denunciar el desplaçament forçat i amb violència de més de sis milions de llauradors de les seues terres a causa del conflicte armat i al procés d’acaparament de terres per grans productors.

Per a Sebastià, “és una qüestió que anem a denunciar perquè Europa no pot permetre’s mirar a un altre costat quan manté relacions comercials amb un país en el qual es vulneren sistemàticament els drets Humans. És un problema de comerç just però també una qüestió social i nosaltres des de Compromís anem a tractar de revocar l’acord acollint-nos a la clàusula de respecte de drets fonamentals”.

Sebastià, que va visitar el país andí amb una delegació de Compromís per a conèixer el problema d’a prop i ajudar als llauradors en la recuperació de les terres ha denunciat “ els danys col·laterals que produeix l’agronegoci. Un model que no és el nostre i que permeten exportacions a Europa a costa de l’explotació i la despossessió de terres i de drets bàsics”.