Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha qualificat de ridícules i absurdes les raons donades hui per la portaveu del Consell, Maria José Català, per justificar la presentació d’un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem per a no haver d’executar la sentència del TSJCV que els obliga a facilitar les despeses en caixa fixa de l’administració autonòmica des de l’any 2006.

Segons Oltra “els arguments que ha esgrimit hui Català per a no donar-nos la documentació ja han sigut rebatuts pel TSJ en la sentència. La justícia ha determinat que complir amb la nostra petició per a conèixer les despeses de caixa fixa no va a paralitza l’administració, com ha tornat a repetir hui el Consell dient que es requereixen 6.000 hores de treball dels funcionaris. El govern del PP menteix burdament, tota esta informació està digitalitzada, existeix un registre electrònic, i donant-nos accés a ell la sentència del TSJ quedaria perfectament executada”.

“L’executiu d’Alberto Fabra recorre esta sentència perquè no vol que la ciutadania se n’assabente de com el govern del PP ha malbaratat centenars de milions d’euros públics en despeses particulars sense cap justificació. Ens reafirmem en què la caixa fixa són les tarjetes black de la Generalitat, un forat que ningú controla per on s’han saquejat les arques públiques. El discurs sobre transparència de Fabra no és que quede tocat amb aquest recurs, sinó que s’enfonsa completament evidenciant que l’opacitat és la marca que distingeix els governs del PP”, ha conclòs Oltra.