Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha assenyalat que “ens ha sorprés molt, com a tota la comunitat educativa, i no de manera favorable, la intenció anunciada per la consellera d’Educació de realitzar una consulta als pares i mares de l’alumnat dels centres escolars, el proper mes de febrer, sobre la llengua vehicular d’escolarització de les seues filles i fills”.

El diputat de Compromís ha declarat que “pares i mares ja deixen clara quina és la seua preferència lingüística educativa quan firmen l’escrit de matrículació. Una preferència, per cert, que després sovint no és respectada per la conselleria, i sempre en detriment d’aquells que demanen el valencià. Però, en qualsevol cas, no té cap sentit fer ara aquesta consulta, enmig del curs acadèmic, segurament amb la previsió que les seues preferències tinguen efecte el proper curs… però potser només si allò que declaren va en la línia del que vol una consellera més preocupada en traure-li força al valencià que no en ocupar-se de fomentar-lo, com seria el seu deure”.

Pañella ha afirmat que “en qualsevol cas, i per tal de saber què s’amaga darrere d’aquesta estranya consulta tan fora de temps, des de Compromís hem sol.licitat la compareixença parlamentària de la consellera, per tal que ens explique quins són el motiu i les circumstàncies per les quals pensa dur-la a terme”.