Anar directament a les notícies

Oltra: “Fabra sap que si es fan públiques les factures de la caixa fixa, en el PP tindran un altre problema judicial”

Publicat el en General

 

 • L’ús de la caixa fixa per contractacions fraudulentes incrementa la sospita d’una altra via per al possible finançament irregular del PP      

  La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, s’ha referit hui a les informacions que sorgeixen al voltant de la utilització de la caixa fixa per part dels governs del PP després de què el TSJ haja emés una sentencia que obliga el Consell a entregar a Compromís les factures d’estes despeses des de l’any 2006.

   

  Oltra ha assenyalat que a més de l’ús de la caixa fixa pels alts càrrecs com unes targetes black per a carregar tot tipus de despeses particulars, s’ha utilitzat la caixa fixa per a realitzar contractacions irregulars i fraudulentes, “amb la qual cosa tornem novament a estar davant de sospites d’una possible via de finançament irregular del PP, afavorint a determinades empreses, no traient eixes contractacions a concurs públic amb la transparència i publicitat que requereix”.

   

  Segons la parlamentària de Compromís “la caixa fixa té un sentit dins de la gestió de l’administració, com és afrontar algun pagament urgent que no pot esperar a la convocatòria d’un concurs públic o alguns tipus de subministres amb què no es poden allargar els terminis administratius, però sabem que s’ha utilitzat malament”.

   

  “Els governs del PP han usat la caixa fixa per a dues qüestions, una per a amagar contractes que haurien d’haver-se adjudicat per concurs públic i l’altra com a targetes black dels alts càrrecs del govern per a carregar les seues despeses particulars en les arques públiques. És una cosa que volem destapar, per això portem tres anys demanant esta documentació al Consell”.

   

  Per a Oltra “el govern del PP no ens vol donar la documentació de la caixa fixa i ha anunciat que recorrerà la sentència del TSJ perquè sap que si esta informació es fa pública eixirà tota esta porqueria i il·legalitats de les que estem parlant. Per a què la gent es faça una idea en el cas de les targetes opaques de Bankia estem parlant de 15 milions d’euros i la caixa fixa de la Generalitat des de de l’any 2006 ha suposat més de 1.000 milions d’euros”.

   

  “Si eixes factures de la caixa fixa ixen a la llum pública en el PP no tindran només un problema d’opinió pública sinó un problema judicial, per això Alberto Fabra vol recórrer davant el Suprem encara que siga utilitzant un argument ridícul com el de la quantitat de fotocòpies que haurien de fer per donar-nos la documentació, quan tothom sap que això està completament informatitzat i només han de prémer un botó per facilitar-nos-ho”, ha conclòs Oltra.