Anar directament a les notícies

Pañella “Hem tingut l’honor de premiar les escoles que la conselleria persegueix”

Publicat el en Educació i Cultura

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “la situació educativa és una mica el món al revés. La consellera d’Educació margina i persegueix justament aquelles escoles que més hauria d’afavorir i premiar, pel seu gran treball en defensa del valencià. I justament per això, nosaltres les homenatgem, com una manera de fer-los costat contra aquests atacs de la consellera”.

El diputat de Compromís ha explicat que “en l’acte que vam celebrar diumenge al Puig, vam tenir l’honor de premiar alguns centres educatius, entre els quals els col.legis Herrero i Mestre Canós de Castelló, que s’han distingit pel seu treball en favor de l’escola pública, de qualitat i en valencià, i que justament per aquesta raó estan patint les represàlies de la consellera Catalá”.

Pañella ha fet notar que “a tots aquests centres, com a tantes altres persones i institucions que estan patint les conseqüències de la nefasta política del PP, els hem demanat que resistisquen encara uns mesos més, fins el maig de l’any vinent, quan confiem, com molta altra gent, que tinga lloc un profund gir electoral de la ciutadania, i que l’actual govern del PP haja d’abandonar el control de la Generalitat. Llavors, el “compromís de Compromís” és que si, com esperem, juguem un paper important en l’esperat i necessari canvi, invertirem per complet la tendència actual del món educatiu, i afavorirem i recolzarem iniciatives tan lloables com les que duen endavant, malgrat l’actual consellera, aquests dos i molt altres centres del nostre país”

 • Félix

  Qué lástima usar una lengua para enfrentar a las personas.
  Dejad que estudie en valenciano quien quiera, no pretendáis imponerlo. Sobre todo xq es una lengua que no se habla en toda la comunidad Valenciana por mucho que os empeñéis en obligar a la gente.
  Y sobre todo tened un poco de orgullo, sois valencianos, no una especie de catalanes de segunda.

 • lladres

  Però què dius flipat, si a tres de cada deu famílies que demanen ensenyament en valencià pels seus fills se’ls denega per la manca d’oferta. I 90.000 xiquets no poden estudiar en la llengua que han triat de manera efectiva els seus pares. Els peperos no voleu consultar res, per això haveu recorregut la consulta de Canàries sobre prospeccions petrolíferes. Si tinguéreu ganes de consultar res, hauríeu cedit les competències a l’administració canària. Si volguéreu consultar res hauríeu fet un referèndum sobre modificar la constitució espanyola, però no ho vau fer, vau pactar d’amagat amb el PSOE i vareu canviar un article de la mateixa, que p’a lo que servix la mateixa, no importa. Si volguéreu consultar res no hauríeu tret la llei de l’avortament que vos vau inventar. I ara voleu fer una enquesta entre no sé qui, incomplint l’estatut i la protecció de la nostra llengua que estableix la constitució, sou uns llestos, uns lladres i uns delinqüents.

  Enfrontar que, si sou els peperos els primers que esteu discriminant pel carnet, furtant i privatitzant. 577.000 euros diaris gastats per la caixa fixa, els contractes de sanitat, el cas brugal, sou uns delinqüents organitzats, què veniu a donar lliçons de res. L’únic que imposa és el lladrocini i el saqueig organitzat que teniu muntat, amb Florentino Pérez com a cap insígnia. Si tingueres orgull de ser valencià no et referiries a València per eixe nom de fireta. De moment, d’imposar només imposa el PP, imposant el castellà, els valencians com entendràs aspirem a imposar la nostra llengua en el nostre territori, igual que els suecs o els neerlandesos, que no aspiren, sinó fan.