Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha qualificat “la presumpta llei de senyes d’identitat del poble valencià, que el PP vol dur endavant en solitari, com una acció semblant a posar el llop a guardar les ovelles. Perquè pretendre que vetllen per la llengua persones i institucions que ni la usen ni l’estimen no és sinó una burla a tots els que treballen de veritat per la seua normalització i recuperació”.

El diputat de Compromís ha declarat que “el PP ara voldria carregar-se l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, senzillament perquè aquesta institució ha dit públicament el mateix que diuen la filologia i la ciència a nivell mundial. Però com no ho pot fer, perquè l’AVL està blindada en el mateix Estatut d’Autonomia, vol dedicar-se a segar-li l’herba sota els peus, inventant estranys organismes sense cap més finalitat que dedicar-se a la censura de tot el que tinga a veure amb la racionalitat, i d’impedir que li arribe ni un euro a aquelles entitats que no vulguen combregar amb les rodes de molí amb que el PP vol fer combregar tothom”.

Pañella ha assegurat que “de totes maneres, calculem que el mal que podran fer amb aquestes mesures serà molt limitat. De fet, la majoria de les entitats que treballen per la normalització del valencià ja rebien ben poques ajudes per part del Consell, si és que en rebien alguna. I, sobretot, mentre aproven aquest projecte, utilitzant el corró de la majoria absoluta que encara tenen a les Corts, ens haurem situat ja al gener o el febrer, i quedarà per tant molt poc de temps per a l’inici del procés electoral autonòmic; un procés que confiem, segons diuen totes les enquestes incloses les del mateix PP, que acabe amb la pèrdua del control de la Generalitat per part d’aquesta força política, i la constitució d’un govern valencià bastant més assenyat en temes de llengua i identitat”.