Bota al contingut principal

  • “El Consell porta quatre anys sense aprovar un pla que hauria de fer front a la saturació de grans superfícies”.

El portaveu adjunt de Compromís, Fran Ferri, ha denunciat hui que el govern del PP, a través de la Llei d’acompanyament dels pressupostos per a 2015, ha col·lat una nova modificació normativa per a prorrogar, de forma permanent, la barra lliure vigent per a construir grans superfícies comercials en territori valencià.

Segons ha assenyalat Ferri “el PP l’any 2012 eliminà de la Llei del Comerç la majoria de requisits necessaris per a poder posar en marxa grans superfícies de més de 2.500 m2 i fiava la regulació sobre esta matèria a l’elaboració d’un Pla d’Acció Sectorial del Comerç (PASTECOVA) que havia d’estar vigent a principis de 2013. Posteriorment, i sempre a través de la Llei d’Acompanyament dels pressupostos, es va fixar com a data l’1 de gener de 2014 i l’1 de gener de 2015. Ara, novament, es torna a modificar la llei i directament no s’estableix cap termini d’aprovació del pla.”.

El que creiem que s’amaga darrere d’estos retards és la voluntat del PP de mantindre la ‘barra lliure’ per a l’obertura de grans superfícies comercials. Fins l’aprovació del Pla del Comerç, les noves grans superfícies, per a ser autoritzades, només han de complir amb normes urbanístiques municipals i una genèrica i imprecisa normativa d’Estratègia Territorial autonòmica. D’esta manera des de l’any 2012 al territori està patint una veritable saturació del nostre territori amb grans superfícies”.

Amb estos subterfugis col·lats en la Llei d’acompanyament el govern del PP continua marcant una estratègia clara de suport a les grans superfícies, reforçada amb la desregulació d’horaris i la reforma laboral. La política del govern valencià suposa un atac constant als xicotets comerciants, comprometent la viabilitat del model de comerç de proximitat mediterrani del nostre territori” ha conclòs Ferri.