Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “el comportament del Consell del PP en relació amb el Museu de la Taronja de Borriana no té nom. Literalment, ha deixat morir, enmig de la més completa i total indiferència, un dels instruments claus per a bastir un futur turístic per a una població com Borriana, que ha de fer de l’esplendor de l’època modernista i de la seua raó de ser, la taronja, un dels actius més importants per a atraure visitants”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “a l’hora de repartir les culpes del que ha passat, no se val a oblidar la responsabilitat de l’ajuntament, del mateix color polític que l’actual govern valencià. En el seu cas, les culpes són per passivitat i inacció, per no haver pressionat amb la força suficient el Consell per tal que posara remei a la situació que va dur al tancament i ha mantingut tancades les instal.lacions des de fa més de dos anys. I la promesa sense data concreta d’una possible obertura quan es faça càrrec el consistori de la seua titularitat no és prou per exculpar-los d’aquesta responsabilitat”.

Pañella ha deixat clar que “des de Compromís, tant a nivell local com autonòmic, som conscients de la importància del funcionament d’aquest Museu en el context del foment del turisme cultural a Borriana, un turisme que pot ser clau en la recuperació econòmica de la població. Per tant, a partir del proper mes de maig, des de Borriana i des de València, actuarem per a que el Museu puga obrir les seues portes amb tota dignitat i exercir el paper d’estímul i atractiu de visitants que mai no hauria d’haver deixat perdre”.