Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Juan Ponce, ha demanat la compareixença urgent de la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, en Les Corts perquè explique en seu parlamentària els motius i l’abast de la nova regulació d’ocupació que acaba d’anunciar als treballadors de l’empresa pública Vaersa.

 

Ponce recorda que “aquest seria ja el tercer expedient de regulació d’ocupació o acomiadament col·lectiu que el Consell intenta en aquesta empresa pública en la qual ja s’han acomiadat centenars de treballadors. En aquesta ocasió l’excusa per als acomiadaments que ha posat Bonig és la sentència del TSJCV que va dictaminar que els treballadors de Vaersa no poden realitzar estudis d’impacte ambiental en ser aquesta una tasca reservada a funcionaris”.

 

“Amb l’excusa de la sentència Bonig pretén cessar a 80 tècnics de Vaersa. Si aquesta és la raó per als cessaments ens preguntem si el Consell va a fer ara la corresponent oferta pública d’ocupació amb les mateixes places que va a eliminar d’aquesta empresa pública, segur que no”.

 

Per al diputat de Compromís “Bonig va camí de fer una nova pífia amb resultats catastròfics sobre el nostre medi ambient com la que va fer acomiadant a la totalitat de brigadistes del servei de plagues. Ara estem veient com les plagues estan acabant amb les nostres millors pinedes i davant l’alarma creada Bonig va a rectificr tornant a dotar un servei de plagues quan el mal ja està fet “.

 

Des de Compromís s’exigeixen explicacions i assumpció de responsabilitats a Isabel Bonig per l’erràtica i nefasta gestió que està duent a terme al capdavant de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient.