Bota al contingut principal

Hui dia 5 de novembre, Compromís ha presentat una Proposició No de Llei d’urgència en les Corts per exigir la posada en marxa del procés que ature la liquidació de RTVV i que, amb tots els agents implicats, comencen les negociacions i el treball per reobrir el més aviat possible la radiotelevisió pública de les valencianes i valencians.

Segons ha explicat el síndic de la coalició en el parlament valencià, Enric Morera, “hui fa un any que el president Fabra va decidir cometre un greu atemptat contra la llengua, la cultura, la vertebració nacional valenciana i contra la llibertat d’expressió. El president d’un Consell i d’un partit culpables del gran forat creat a RTVV, on posaren als pitjors elements que podien posar al front de la nostra radiotelevisió pública, va optar per la via més incorrecta i en compte d’assumir l’errada de l’ERO fet a RTVV i de treballar perquè fóra econòmicament viable, el PPCV va decidir tancar l’únic mitjà de comunicació públic en valencià”.

Per al portaveu de Compromís, “Fabra, els seus consellers i conselleres i els diputats i diputades que premeren el botó en la votació per a tancar i extingir RTVV passaran a la història i seran estudiats en un futur com els polítics que actuaren en contra dels interessos valencians i que traïren al seu poble, malgrat viure de l’erari públic valencià. A finals d’este mes recordarem que les valencianes i els valencians estem un any sense RTVV, que no tenim ni ràdio ni televisió públiques en la nostra llengua i que estem totalment desinformats del que passa al territori valencià, des dels successos, a la informació cultural, econòmica, mediambiental, meteorològica o festiva”.

Segons Morera, “el tancament de RTVV no els eixirà de bades, com ja li ho vàrem advertir i recordem sempre que podem en el parlament valencià. El PPCV ha arruïnat el nostre país, ha condemnat a les persones a l’empobriment, a l’atur, a l’exili i ha de pagar pel mal fet, un mal que va des de la nefasta gestió, des del malbaratament dels recursos públics, passant pel saqueig de les arques públiques i els nombrosos casos de corrupció que ens situen en el mapa de la vergonya. El País Valencià és molt més que la Comunitat Valenciana dels corruptes i saquejadors i tot el mal fet al nostre poble els passarà factura, posant al PPCV en l’oposició”.

El síndic de la coalició valencianista, progressista i ecologista ha insistit que, des de Compromís, “tornem a manifestar que a partir de maig de 2015, anem a treballar per reobrir RTVV, una RTVV que serà valenciana, que serà plural, lliure i democràtica i que informarà del que passa al nostre poble, d’allò que ens interessa a les valencianes i valencians i promocionarà els nostres pobles, els nostres espais naturals, les nostres festes i tradicions i, com no, serà una eina essencial per a la normalització del valencià en la vida quotidiana”.