Bota al contingut principal
  • Compromís creu que el tancament temporal per motius de salubritat demostra les condicions que pateixen centenars d’interns.

 

El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha assegurat hui que “el tancament provisional del Centre d’Internament d’Estrangers de València a causa d’una plaga de xinxes és una mostra de les condicions que han de suportar dia a dia les persones tancades en centres sense cap garantia i en condicions infrahumanes. Es tracta de centenars de persones que es troben detingudes sense haver comés cap delicte”.

Per a Ferri “des de Compromís treballarem per a que este tancament temporal es convertisca en definitiu i puguem dir adéu a estes presons sense garanties a tot l’Estat i tota Europa. Una societat avançada i respectuosa amb els drets humans és incompatible amb polítiques racistes d’internament de persones per cometre una falta administrativa com no comptar amb papers, detencions basades en perfils racials i expulsions sense garanties”.

Segons el portaveu adjunt de Compromís “aquesta notícia coincideix amb el judici pels maltractaments que van denunciar un grup de menors argelins al centre de Sapadors. No podem tolerar que continuen obertes estes instal·lacions que només són notícia per denúncies de maltractament i condicions de salubritat deplorables”.