Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “en els pressupostos que ens presenta el Consell del PP per a l’any 2015, hi ha incloses diverses partides de 640 milions d’euros per a concerts amb centres educatius privats, i en canvi només figuren 30 milions per a la construcció de nous centres públics. Si els diners foren encara pessetes, els 120.000 milions dels concerts ocuparien tres tràilers, mentre que els destinats a nous centres públics cabrien en una furgoneta”

El diputat de Compromís ha assegurat que “aquestes xifres són una declaració evident d’intencions per part del PP. En comptes d’afavorir i impulsar l’ensenyament públic, com és la seua obligació legal, s’estima més anar-lo arraconant i degradant, mentre afavoreix de forma descarada un ensenyament privat, que hauria de ser només el supletori quan un barri o una localitat no tinguera momentàniament suficients places públiques per a fer front a la demanda escolar. Però, en comptes d’això, el PP es dedica a concertar amb el màxim de centres privats possibles, facen o no facen falta les seues places en el conjunt del sistema educatiu, i sense aturar-se tampoc davant d’aspectes com la discriminació de l’alumnat per sexes. I és que aquests centres privats, sovint en mans d’ordes religioses, li ofereixen més “seguretat ideològica” que els centres públics, de la seua titularitat i que té l’obligació legal de dur endavant”.

Pañella ha afirmat que “confiem que aquesta situació es puga corregir a partir del proper curs escolar, passades les eleccions de maig, i que es torne a un sistema que mai no s’hauria d’haver abandonat. L’ensenyament públic ha de ser el preferent, i el seu manteniment i construcció de noves infraestructures la prioritat educativa del Consell; i, pel que fa als centres concertats, han de tornar a ser allò que preveu la llei, aquells centres privats amb els quals s’arriba a acords puntuals per part del govern valencià mentre aquest no té disponibles a la pública el nombre de places necessàries per a poder garantir el seu lloc d’estudi a tot l’alumnat”.