Bota al contingut principal

El portaveu adjunt del grup parlamentari, Fran Ferri, ha denunciat hui la desídia i abandonament del govern del PP cap al sector científic i tecnològic del País Valencià.

Segons ha explicat Ferri, l’any 2009 es va aprovar la Llei de Coordinació del Sistema Valencià d’Investigació Científica i Desenrotllament Tecnològic. En eixa llei s’establia la creació la Conferència General de Ciència i Tecnologia (CONCITEC), formada per la comunitat científica, l’administració i els agents econòmics i socials.

Entre les funcions d’este òrgan destaquen elaborar el Pla General Estratègic de Ciència i Tecnologia de la Comunitat Valenciana, proposar l’assignació dels fons públics, i d’aquells privats acordats, destinats als diferents programes que integren el Pla Estratègic i proposar àrees i accions prioritàries i d’inversió que demanden atenció i suports especials en matèria d’investigació científica, desenrotllament tecnològic, formació d’investigadors i difusió del coneixement científic i tecnològic.

Segons ha pogut constatar Ferri, a través d’una resposta parlamentària del Consell, la Conferència General de Ciència i Tecnologia només s’ha reunit en una ocasió, el dia de la seua constitució, el 15 de març de 2010.

Segons ha assenyalat el diputat de Compromís “el Consell reconeix obertament que han incomplert la llei ja que no reuneixen la CONCITEC. És evident que el govern d’Alberto Fabra no convoca la comunitat científica per debatre les polítiques que els afecten perquè té por de què els científics es queixen de les continues retallades del Consell a la investigació i el desenvolupament. El govern del PP està més preocupat en les seues baralles internes que per les necessitats de la societat valenciana, un bon exemple d’açò és que no poden dur endavant cap política científica”.

Des de Compromís denunciem la situació precària dels sectors claus per a impulsar una recuperació econòmica. Els valencians no podem permetre’ns un govern que ignora a un sector tan important com el científic i ens condemna a l’empobriment”, ha conclòs Ferri.