Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “quan es va saber que el Síndic de Greuges de Catalunya pensava dur el tema del Castor al Defensor del Poble europeu, des de Compromís ja vam demanar que el Síndic de Greuges valencià se sumara a aquesta demanda. I ara, quan s’ha sabut que Indústria es nega a facilitar-li els informes preceptius per a poder dur endavant la seua funció de protecció de la ciutadania, aquest fet no fa sinó ratificar-nos en la necessitat d’aquesta personació”. 

Pañella ha assegurat que “el nostre diputat al Congrés, Joan Baldoví, preguntarà al ministeri d’Indústria les raons de la negativa des del passat mes de juliol a facilitar-li al Síndic de Greuges aquests informes, i si cal els demanarà ell mateix. La ciutadania valenciana, mitjançant els seus representants, té dret a conéixer de primera mà tot el que té relació amb un projecte com el de Castor, que ha ficat en perill vides i propietats de la gent del Baix Maestrat”.

El diputat de Compromís ha conclós assegurant que “tot el projecte Castor va ser des del principi una font de manipulacions, tergiversacions i ocultacions d’informació, com hem denunciat repetidament, i només ens faltava ara aquesta negativa a facilitar a una institució com la Sindicatura de Greuges les dades que necessita per a poder dur a terme correctament el seu treball. I, en aquest sentit, esperem que proper dimecres, quan s’han de votar a les Corts la moció de Compromís sobre el Castor, la resta de grups ens donen suport, ja que va en aquesta mateixa línia”.