Bota al contingut principal
  • Compromís reclama la retirada immediata del fibrociment d’este centre educatiu de València

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra i el portaveu del grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, han acudit este matí el CEIP Blasco Ibáñez acompanyats per l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes del centre. A la diputada i el regidor de Compromís no se’ls ha permés l’accés al col·legi per ordre expressa de la Conselleria d’Educació d’impedir esta visita.

El motiu de la visita era conèixer de primera mà les reivindicacions de l’AMPA d’este centre que reclamen a la Conselleria d’Educació la retirada del fibrociment present en l’estructura de l’aulari d’infantil del col·legi. Oltra i Ribó han comprovat l’estat del col·legi des de l’exterior on tant pares i mares d’alumnes, com professors han explicat la problemàtica que pateix el centre. La situació és preocupant perquè està comprovat que la presencia de fibrociment en els sostres d’uralita constitueix un risc de càncer com a conseqüència de la inhalació de fibres d’amiant.

Tant els representants de Compromís com els de l’AMPA han criticat la inacció de la Conselleria d’Educació davant esta problemàtica. Oltra ha explicat les iniciatives presentades en este sentit en Les Corts i com la consellera Maria José Català menteix al anunciar que estan retirant estos materials perillosos del col·legis, bon exemple d’estes mentides és el que està passant al CEIP Blasco Ibáñez.

Des de Compromís s’ha mostrat el seu suport a les reivindicacions de l’AMPA i s’ha reclamat al govern de Fabra que prioritze la retirada del fibrociment dels col·legis, “és urgent esta actuació perquè el que està en joc és la salud dels nostres xiquets i xiquetes. No realitzar de manera immediata la retirada dels sostres d’uralita és d’una irresponsabilitat gravíssima”, ha assegurat Oltra.

Així mateix la diputada de Compromís ha criticat l’anomalia democràtica que suposa què als representants de la ciutadania se’ls impedisca l’accés a un col·legi públic en un horari en què no s’interfereix l’activitat del centre. “Una decisió arbitrària que és un abús de poder i deixa ben clar el talant totalitari de qui ens governa”.