Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha realitzat hui una valoració sobre la imputació de l’ex President de Les Corts, Juan Cotino, en el procés judicial per les irregularitats en l’organització de la Visita del Papa a València.

 

Per a Oltra “la imputació de Cotino era una crònica anunciada. Quan va dimitir ja diguérem que la dimissió tenia a vore amb la imminent imputació en el cas de la Visita del Papa perquè hi havia testimonis que havien apuntat clarament que ell era qui tallava el bacallà i ara evidentment el que la justícia va a fer és investigar tot açò”.

 

Cotino es va defendre públicament d’estes acusacions dient que en la Visita del Papa ell només va ser un peregrí més, per a Oltra “ell peregrinava de les arques públiques a les butxaques dels seus familiars, eixe és el pelegrinatge que ell ha fet durant tots estos anys, s’ha fet una fortuna a base d’adjudicacions públiques a les empreses de la seua família”.

 

“De moment a Cotino ja se li imputa el pack complet, prevaricació, tràfic d’influències, malversació i suborn, és obvi que ara mateix la justícia està investigant a un dels personatges més sinistres de la política valenciana, què més explicacions ha de donar. Juan Cotino és el nom que apareix en tots els casos de corrupció, ja siga Gürtel, Brugal, Emarsa, la manipulació dels parcs eòlics… Li desitgem molta sort i molta energia a la fiscalia i als jutges perquè tenen molta feina a fer”.

 

Per a Oltra “com s’ha evidenciat en les converses intervingudes en els processos judicials, Juan Cotino era la peça clau que ho movia tot i els negocis de la seua família anaven movent-se en funció de les responsabilitats que ell exercia, que estava en Territori, feien carreteres, que estava en Benestar Social, feien residències”.

 

“Esperem que la justícia arribe al fons de l’assumpte a estes altures la ciutadania vol que se sàpiga la veritat, que tornen els diners furtats i que se’ls castigue pel que han fet, amb la presó si així al final la justícia ho entén”, ha conclòs la parlamentària de Compromís.