Bota al contingut principal

La diputada de Compromís i portaveu local, Mireia Mollà, ha lamentat hui que “el grup popular haja tombat amb els seus vots la proposta de Compromís de connectar per tren l’aeroport de l’Altet, una actuació que entenem vital per assegurar una mobilitat eficaç i sostenible i que repercuteix també en el turisme i en l’economia”.

 

Després de la interpel·lació realitzada fa unes setmanes al conseller d’Economia, Indústria i Turisme, Máximo Buch sobre este tema, Mollà ha presentat hui en Les Corts la moció subsegüent corresponent, però esta iniciativa ha estat rebutjada amb els vots del PP, una postura que ha defensat el diputat il·licità Juan de Dios Navarro.

 

En este sentit, la diputada de Compromís ha assenyalat que “és vergonyós que el Govern valencià es negue a reclamar la connexió ferroviària per a l’aeroport de l’Altet, si tenim en compte que, tot i ser un dels principals aeròdroms de tot l’Estat, és l’aeroport turístic pitjor connectat de la Mediterrània”.

 

“Tanmateix, durant la interpel·lació, el conseller d’Economia i Turisme ja va assegurar que les connexions actuals de l’aeroport eren suficients i que, per tant, no reclamarien esta obra al Ministeri de Foment, una actitud que considerem del tot lamentable si tenim en compte que qualsevol aeroport d’estes dimensions a la resta d’Europa compta amb connexió per tren”, ha ressaltat.

 

En este sentit, Mireia Mollà ha assegurat que “la negativa del PP a recolzar la proposta no ens sorprèn, però això no evita que considerem incomprensible la seua postura, en tant que va en detriment fins i tot de la nostra economia”.

 

Al mateix temps, la diputada de Compromís ha apuntat que “instem a les alcaldesses d’Elx i Alacant, Mercedes Alonso i Sonia Castedo, respectivament, a pronunciar-se al respecte, ja que volem saber si consideren necessària la connexió de l’aeroport amb el tren, com reclama la ciutadania o, pel contrari, prefereixen posicionar-se en contra i obeir els seus caps de files en València”.