Bota al contingut principal

La Comissió Executiva de Compromís ha aprovat hui per unanimitat el seu reglament de primàries per a la tria dels candidats de la coalició a les pròximes eleccions autonòmiques.

Les eleccions primàries seran obertes a tota la ciutadania, podent participar militants, simpatitzants i qualsevol persona major de 16 anys veïna del País Valencià que declare la seua voluntat de compartir els valors de la coalició Compromís.

El reglament de primàries estableix una elecció específica d’àmbit autonòmic per triar al candidat o candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat que se situarà com a número 1 de la llista per la circumscripció de València. Hi haurà una altra elecció en l’àmbit de cada circumscripció per a triar a la resta de les llistes. En les circumscripció d’Alacant i Castelló en la votació de la llista es triarà al mateix temps als caps de llista, en la circumscripció de València hi haurà una tercera elecció per triar el número 2 de la candidatura com a cap de circumscripció.

El reglament incorpora garanties de paritat i pluralitat de les candidatures de la coalició. Així s’estableix que en la circumscripció de València la garantia de pluralitat se situa en els llocs 3, 5 i 7 de la llista, a Alacant en els llocs 2 i 4, i a Castelló la garantia de pluralitat s’estableix en el número 3 de la candidatura.

Este acord de la Comissió Executiva i el calendari del procés, que encara ha de ser establert, haurà de ser ratificat pel Consell General de Compromís que s’ha convocat per al pròxim dissabte 22 de novembre.