Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mónica Oltra, ha afirmat que la disposició del president de la Generalitat, Alberto Fabra, a obrir una nova Radiotelevisió Valenciana (RTVV) és una “acudit” i una “improvisació”. Així, ho ha atribuït a les “guerres internes” del PPCV, en què Fabra “vol competir” contra el president de la Diputació de València, Alfonso Rus, que ha anunciat la creació d’una televisió dependent de la institució provincial.

Oltra s’ha pronunciat d’esta manera als passadissos de les Corts en relació amb la disposició del president de la Generalitat, Alberto Fabra, a parlar d’obrir una nova Radiotelevisió Valenciana (RTVV) si es donen determinades circumstàncies com l’estabilitat pressupostària i la millora de la situació econòmica. “Encara estic recuperant-me”, ha comentat abans de començar les seues declaracions.

“Si Fabra té la intenció de reobrir RTVV, em pregunte per què ens hem gastat 200 milions a tancar-la”, ha continuat Oltra, qui ha dit que esta situació “és un absurd i una mostra palpable que són més perillosos per incompetents que per la seua ideologia i per la seua corrupció”. A més, no sé si això està motivat perquè ara vol competir amb Rús dins del partit i com Rus s’està muntant Tele Rus, ell vol muntar una altra vegada RTVV per tenir Tele Fabra”.

D’altra banda, Oltra ha celebrada que se’n vaja a tramitar en les Corts la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a una nova ràdio i televisió en valencià “sense que el veto del PP la paralitze”. Tot i això, ha advertit a Fabra que “si pensa que la ILP servirà” per a esta baralla interna amb Rus “està molt enganyat” perquè esta iniciativa “el que planteja és que hi haja una televisió pública, amb tot el que implica, que done compliment al dret a informació veraç del ciutadà, que siga en valencià, de qualitat, plural i no siga governamental”.

“Per això estarem, però per a guerres internes entre Fabra i Rus, per a anuncis electoralistes que després no van enlloc i per a les ocurrències d’un Consell que a falta d’idees es gasta 200 milions a tancar una televisió per a dir que després la va a reobrir, per a este joc no estarem”, ha postil·lat. “Com diu la meua mare, per a este viatge no feia falta alforja ni ase”, ha afegit.

De la mateixa manera, ha expressat la seua expectativa que l’anunci que se’n va a tramitar la ILP “no siga una fanfarronada que d’ací a dos dies vagen a corregir” perquè, des del punt de vista democràtic, “era una anomalia que totes les ILP que han arribat a estes Corts les hi haja vetat el PP”. Per tant, ha conclòs, “espere que tinguem un debat en el qual definim quins mitjans públics volem però també demanarem responsabilitats a aquells que han actuat de manera frívolament amb els diners dels valencians”.