Bota al contingut principal

“El guió era ben sabut i els diputats i diputades del PP valencià seguiren ordres, consignes i dictats dels qui manen en el seu partit per a votar en contra de totes les esmenes parcials de Compromís als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2015, unes esmenes que demanaven destinar vora 900 milions més per al País Valencià front a la marginació que sotmet, sistemàticament, el govern de Mariano Rajoy a les valencianes i valencians”. Amb eixa declaració, el representant de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha lamentat que el PP haja rebutjat totes les esmenes de la coalició que reclamaven desfer el greuge de ser una de les autonomies on menys inverteix el govern central.

Segons Baldoví, “s’ha de saber i ho anem a dir allà on anem que el Consell sols ha presentat una única esmena, que no ha negociat, que no ha fet pressió a Madrid perquè Fabra no pinta res a Madrid i tampoc a València. Eixa és la trista realitat d’un president per accident. S’ha de saber que els diputats del PPCV a Madrid han estat de vacances al període de presentació d’esmenes, no han dit res i, a més, eixos diputats que són els mateixos que emparen als corruptes són els que ens han negat 900 milions en inversions per al País Valencià. Eixa és la traïció del PPCV i s’ha de saber”.

El diputat de Compromís al Congrés ha agraït el treball desenvolupat “des de les oficines parlamentàries de les Corts, de les diputacions, dels ajuntaments i dels col•lectius locals i comarcals que han estat els responsables de recollir les necessitats reals d’inversió per part de l’estat al nostre territori. No hem fet un allau d’esmenes a orri, no hem presentat per presentar propostes i el que hem defensat i el PP ha rebutjat és allò que no han volgut ni han sabut fer els diputats i diputades del PPCV, que no viatgen pel territori, que no parlen amb la gent i, per tant, no coneixen les necessitats dels nostres pobles i ciutats. Nosaltres estem contents per la tasca que hem fet, perquè hem portat les propostes de les nostres poblacions a Madrid, complint amb el treball que ens ha donat el poble valencià i eixe treball el continuarem fent amb més ganes i il•lusió si cal, front aquells que no tenen ganes de treballar, ni idees, ni projecte, que són els mateixos que ens han portat a la situació actual de desastre i que estan demostrant dia a dia que són uns incompetents absoluts per a trobar solucions i ajudar a les persones”, segons ha destacat Baldoví.

A banda de les esmenes territorials, el PP també ha rebutjat l’esmena de Baldoví inspirada en la proposició de llei d’Enric Morera per a crear un Fons estatal de rescat de les persones i famílies sobreendeutades. Eixa esmena demanava la creació d’una partida de 4.000 milions d’euros per a rescatar a les persones que estan en una situació de sobreendeutament perillosa i que, com tot el món sap, està provocant casos d’extrema pobresa i d’exclusió social en la nostra societat.