Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha qualificat de “cínica” la postura d’Alberto Fabra sobre la ràdio televisió valenciana. “El que no pot ser, ha dit Pañella, és que la mateixa persona que va tancar ara fa un any Canal 9, sense donar cap raó real que justificara la mesura, ara vaja dient que la defensa i que la voldria recuperar.  Si s’ha adonat de l’error que va cometre en tancar-la, que ho admeta i que es penedisca sincerament, però que no vaja volent-se mostrar alhora com el seu defensor, quan ell mateix va ser qui la va liquidar sense raó”.

Pañella ha assegurat que “pel que fa referència a les comarques de Castelló, hem de recordar que Alberto Fabra és el responsable directe del fet que continuem sense poder veure TV3 i els altres canals de la coporació catalana, perquè en les seues mans estava retirar les sancions imposades per Camps, i que ara els tribunals han considerat il.legals. Però no només no va fer res per a resoldre-ho, sinó que les va mantindre plenament. I, pel que fa a l’audició de Catalunya Ràdio, certament la multa a Acció Cultural i la prohibició de la seua reemissió venen del govern de Madrid, però no hem d’oblidar que van partir d’una denúncia del govern de València, presidit per Fabra”.

El diputat de Compromís ha considerat que “les seues declaracions argumentant ara la possibilitat de recuperar una ràdio televisió valenciana no passen de ser un brindis al sol, motivat clarament per la informació quie li faciliten els assessors sobre la impopularitat de la mesura que va prendre i el cost electoral que li suposarà, i destinada a aturar l’impacte de la promesa que hem fet diferents grups de l’oposició, entre els quals lògicament Compromís, en el sentit que, quan tinguem responsabilitats de govern, recuperarem una ràdio televisió valenciana, però en valencià i plural, tal i com demanava la ILP que van subscriure prop de 90.000 persones del nostre país”.