Bota al contingut principal

L’eurodiputat de Primavera Europea, Jordi Sebastià, ha preguntat a Brussel·les sobre l’agressió que van patir el passat 15 de novembre un grup de manifestants de Greenpeace quan es disposaven a realitzar una protesta pacífica davant el buc perforador de Repsol, Rowan Renaissence, en les aigües de Canàries. Compromís-Primavera Europea insta a la Comissió a manifestar-se referent a la desproporcionada acció de l’Armada espanyola, “no entenem què feia allí l’Armada, defensant interessos privats, i ens estranya molt que l’ocupació de la força puga estar justificat davant una acció de Greenpeace, qui sol caracteritzar-se per les seues manifestacions pacífiques”, ha declarat Jordi Sebastià, qui ha participat anteriorment com a observador en diverses missions de l’organització.

Així mateix, Florent Marcellesi, portaveu d’EQUO en el Parlament Europeu i membre de Primavera Europa, ha manifestat també la seua preocupació davant els greus fets ocorreguts a Canàries: “L’actuació deliberada de l’exèrcit espanyol ha sigut totalment desproporcionada davant la protesta pacífica de Greenpeace. Aquest atac se sumisca a un clima cada vegada més dur de repressió de qualsevol protesta social, ecològica i democràtica i és símptoma d’una deriva autoritària de les elits polítiques i econòmiques. Veient les imatges de la flagrant agressió, a qui defensa l’exèrcit? Als interessos de Repsol o a la ciutadania i el Planeta?”.
Per això, Primavera Europea, ha preguntat a la Comissió si aquesta contempla la creació de mecanismes que garantisquen el dret a manifestació per a, d’aqueixa manera, evitar abusos per part de les forces de seguretat dels Estats membres.