Bota al contingut principal

 

  • Ferri: “reclamem una acció valenta i decidida per part del Consell. No queda una altra opció que portar al govern de Rajoy als tribunals per tractar els valencians com a ciutadans de segona”

 

 

El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha enviat hui una carta al Conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, instant i explicant el procés que ha de seguir el Consell per a reclamar per via judicial un finançament just al govern central, tota vegada que el Ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, acaba d’anunciar que no van a revisar l’injust model que s’aplica en l’actualitat.

 

Segons ha explicat Ferri “juntament amb esta carta li hem adjuntat a Moragues un model de requeriment oficial per a enviar a Montoro amb què s’inicia el procediment per portar davant la justícia el govern de Mariano Rajoy per la marginació financera que empobreix als valencians i valencianes”.

 

En la seua missiva Ferri recorda a Moragues que “les balances publicades situen el dèficit fiscal del nostre territori entre els 2.000 i 5.000 milions, depenent de metodologia emprada. Açò evidencia que les diferents revisions del model de finançament no han suposat cap millora substancial per al finançament dels valencians i valencianes”.

 

Ahir, el Ministre d’Hisenda del govern central va anunciar, durant la sessió de control celebrada al Congrés dels Diputats, que no te previst abordar una modificació del actual sistema de finançament. El govern del PP manté així el maltractament fiscal, injust i socialment insostenible del territori valencià, cosa que contravé la pròpia legislació relativa al finançament autonòmic vigent a l’Estat Espanyol, vulnerant els principis de la LOFCA i la clàusula de revisió quinquennal de la llei 22/2009.

 

“En base a l’incompliment del govern de Mariano Rajoy d’aquests preceptes legals i a la legitimitat que tenim com a poble, considerem necessari encetar la via judicial per a reclamar al govern central els recursos que ens pertoquen. La defensa dels interessos valencians passa necessàriament per aconseguir un model just de finançament, imprescindible per a aconseguir un horitzó de vida digna per als valencians i les valencianes”.

 

Per a Ferri “el que esperem del govern valencià és que deixe de ser submís i comence a defensar amb energia els interessos dels valencians i valencianes. Durant estos anys ha quedat demostrat que ni les queixes ni els laments del Partit Popular valencià han aconseguit millorar la situació o obrir alguna via de negociació. Per això reclamem una acció valenta i decidida per part del Consell. No queda altra opció que portar al govern de Rajoy als tribunals per tractar als valencians com a ciutadans de segona”.